Pred nami so Božični prazniki in Novo leto. To je čas, ko nas vesolje podpira v praksah meditacije, globoke molitve in umirjanja uma. Dolge večere lahko izkoristimo za srečanja s svojo notranjo vsebino ali pa za druženja z duhovnimi prijatelji. Taka druženja nas napolnijo z energijo in podpirajo naš notranji razvoj. Tako lahko postajamo boljši človek zase in za druge. Vsaka misel oziroma verovanje, ki nas bolj približa »boljšemu človeku v nas« je prava, pravi Dalaj Lama. Nov čas in nov človek se rojeva v vsakem izmed nas takrat, ko stopi iz okov strahu, starih vzorcev, omejitev in zahtev ter zmore slediti svojemu notranjemu poslanstvu (občutku in glasu). Na tej poti bo vsak izmed nas deležen vse podpore vesolja. Seveda pa je vsak od nas ujet v star način dojemanja sveta in je ta prehod v svobodo, v drugačen način, večinoma boleč, saj v nas umira stari način. Ko zmoremo prepoznati, da se samo na tak način lahko rojeva nekaj novega, bo veselje nad novim prevladalo strah, ko opuščamo staro.

MODROST, ki presega UM

Rojstvo NOVE zavesti

Kako ustvariti družbo srečnih in izpolnjenih posameznikov? Kako ustvariti boljše pogoje za delo in življenje za nas vse?

Najprej mora vsak od nas doživeti preobrazbo na osebni ravni. Najprej se vedno mora roditi »nov človek« v nas. Samo kot preobraženi posamezniki bomo lahko ustvarili novo družbo, nove, bolj pravične pogoje za nas vse….Samo ta »novi, boljši človek« bo lahko ustvarjal novo politiko in novo ekonomijo brez izkoriščanja stisk drugih ljudi…. Vsak od nas se lahko odloči ali bo podpiral stare načine, ki očitno ne delujejo več, saj mora polovica svetovnega prebivalstva preživeti z dvema dolarjema na dan, polovica od teh pa z enim, ali pa bo podpiral nov, pravičnejši svet. Pot se vedno prične pri človeku samem. Dokler čaka, da se bodo spremenili drugi, spremembe ne more biti, saj potem čakamo eden drugega in nobeden ne prične. Ali kot je dejal Mahatma (velika duša) Gandhi: »Bodi sprememba, ki jo želiš videti v drugih!«

Poslanstvo našega društva Prvi Korak je, da spodbuja iskanje in rojevanje novega, bolj svobodnega, manj prestrašenega, manj trpečega človeka v vsakem izmed nas. Rojstvo tega novega človeka in z njim prihod novega časa bomo podprli z druženjem na Božični dan. V ta namen tudi letos organiziramo DOBRODELNO Božično meditacijo, ki bo potekala  25.decembra od 18:00 do 19:00 v zgornji dvorani v Kolpernu na Jesenicah. Skupaj bomo združili vibracije miru in medsebojne podpore. Udeležba je brezplačna. Prostovoljne prispevke bomo namenili donacijam ljudem v stiski.