Meditacije

Redna tedenska meditacijska srečanja
Večerna šola sproščanja in meditacije
Optimalno delovanje in sproščenost
Meditacija in ekonomija

______________________________________________________________________________________

Redna tedenska meditacijska srečanja

Namenjena so predvsem izkustvenemu spoznavanju različnih meditativnih tehnik. Obstaja jih več kot 100. Namenjena so različnim stopnjam zavesti in različnim tipom naših umov.

Na naših srečanjih bomo izkustveno spoznavali nekatere najbolj tipične tehnike. Nato jih boste izbrali zase po notranjem občutku. Tista tehnika, ki bo po notranjem občutku za vas prava, vas bo pritegnila – pomagala vam do notranje/globinske sprostitve. Pri taki tehniki se um brez napora in samodejno prične umirjati in človek počasi dobiva stik s tišino.

Redna meditativna srečanja so priložnost za razna vprašanja in odgovore, za prijetno druženje  in za vzpodbudo, da človek vztraja pri vsakodnevni vadbi.

» Preberite več …

Meditacija in ekonomija

Poslovni svet se razvija vse hitreje, zahteve se večajo, spremembe so neprestane, problemi so vedno zahtevnejši… Ali jih lahko rešimo z današnjim načinom razmišljanja?

Slavni znastvenik Albert Einstein je dejal: “Problemov današnjega sveta ne more rešiti tisto razmišljanje, ki je te probleme ustvarilo.”

Če hočemo napredovati v pravo smer, potrebujemo nov model ekonomskega razvoja, ki temelji na RAZVOJU UMSKIH POTENCIALOV POSAMEZNIKA. Pomen razvoja umskih potencialov je bil modrim ljudem znan že tisočletja. In kako njihovo modrost uporabiti kot sistem dobrih praks v modernem ekonomskem  modelu?

» Preberite več …

 Večerna šola sproščanja in meditacije

Naši dnevi so prežeti z umsko dejavnostjo in stresom, zato je nujno vsakodnevno nameniti nekaj časa umirjanju uma. Misli, ki se vsakodnevno porajajo v našem umu, nas lahko v življenju zelo močno podprejo ali pa nas ovirajo. Če smo nenehno napeti, vznemirjeni, zaskrbljeni, jezni ali navezani, nas negativna čustva dobesedno zastrupljajo in nam jemljejo življenjsko energijo.

Na naših druženjih spoznavamo različne tehnike globinskega sproščanja in meditacije. Na podlagi praktičnih izkušenj lahko vsak udeleženec izbere in uporablja tisto tehniko, ki ga najbolj sprošča in umirja.

» Preberite več …

Optimalno delovanje in sproščenost

Kako doseči sprostitev in optimalno delovanje v stresnih pogojih sodobnega sveta? Ko naša dejanja  izvirajo iz notranje umirjenosti, so smiselna in pravilna, v nasprotnem primeru pa vodijo v nezadovoljstvo in neučinkovitost. Preveč aktiven um torej ovira človekovo optimalno delovanje. Od tod slavne besede Alberta Einsteina: »Ni problem v tem, da premalo razmišljamo. Problem je v tem, da PREVEČ razmišljamo.«  Ko dosežemo, da naš um preneha neprestano delovati, se sprosti  neverjetna kreativna in zdravilna energija, ki omogoča optimalno delovanje.

V seriji 10 srečanj bomo spoznavali tehnike umirjanja nekontroliranega delovanja našega uma. Vsak posameznik je drugačen in si bo lahko izbral tehniko, ki mu najbolj ustreza.

» Preberite več …