OPTIMALNO delovanje in sproščenost

Kako doseči OPTIMALNO delovanje in ohraniti sproščenost v vsakdanjem življenju ?

Trajanje: 3 ure

Ko naša dejanja  izvirajo iz notranje umirjenosti, potem gradijo in zdravijo, v nasprotnem primeru pa rušijo in nas vodijo v nezadovoljstvo, neučinkovitost ter bolezni.

Nova smer ekonomskega razvoja:

Do sedaj smo razvijali zunanje potenciale posameznika (veščine, spretnosti, izobraževanje v smislu »vedeti čim več«). To v sedanjem tempu NE zadostuje več.

Potrebno je:

  1. Ugotoviti lastnosti (ajurvedska energijska konstitucija posameznika) in ga nato v skladu s tem razporediti na odgovarjajoče del.mesto ali vlogo v timu.
  2. Prvič v zgodovini!!! – Razvoj posameznika obrniti na VZNOTER – razvoj višjega intelekta, jasnega razmišljanja, delovanja iz miru (razvoj NOTRANJIH potencialov). To dosežemo s prakso globinske sprostitve in meditacije.
  3. Človek  sledi temu, kar nagrajujejmo. Torej je potrebno spremeniti sistem nagrajevanja v smer, kamor želimo, da zaposleni sledijo (prisotnost, učinkovitost, inovativnost).

Psihični pritiski poslovnega sveta, naše osebna ambicije, pričakovanja in zahteve naše družine in družbe postajajo iz dneva v dan večji. Tekma na trgu nas sili v večji tempo in zahtevnost del in nalog, ki jih opravljamo.  Zato se stres stopnjuje, kar vpliva najprej na naše psihično počutje in posledično na naše fizično zdravje in vitalnost.

Da bi v poslovnih sistemih ohranili sodelovanje in NE tekmovanja (to je prisotno na trgu), da bi znali delovati iz miru in preudarnosti in NE iz napetosti in stresa, je potreben trening – UMIRJANJE uma.
Če tega ne počnemo, stopnjujemo umsko vznemirjenost in napetost, kar posledično pomeni zakrčenost  posameznika :

  1. v razmišljanju (ne najdemo več pravih idej – pomanjkanje inovativnosti, pogosteje se pojavljajo napake, stopnjuje se nestrpnost do sodelavcev in strank itd.)
  2. v telesu (blokiramo žilne in limfne pretoke, kar posledično vodi do bolezni).

KAKO najti pot iz tega ?

V povečanju učinkovitosti POČITKA, tako telesa kot uma.

Če med delovnim časom večinoma sedimo, se moramo v prostem času gibati. Če smo med delom izpostavljeni pritiskom, to pomeni, da je naš um stalno vznemirjen. Zato ga je potrebno v prostem času UMIRJATI. Obstaja več  tehnik  umirjanja uma. Na delavnici jih bomo spoznali nekaj in eno tehniko (globinsko sproščanje) tudi praktično preizkusili.

Kaj se dogaja pri meditaciji (globinski sprostitvi)?

Vse misli dopustimo, ničemur se ne upiramo. Ko uspemo gledati tok naših misli, kot da bi se skozi nas vrtel film, se ne vpletamo  vanje in jim ne dajemo več pozornosti  in s tem energije.  Ker jih ne hranimo več,  počasi  izginjajo in mi se znajdemo v blagodejni tišini, ki nas zdravi in pomirja. To je stanje onkraj uma. Takrat se znebimo vsake teže in postanemo dosegljivi  za navdih višje inteligence, ki prinese inovativnost, ki je našemu razumu v stanju razmišljanja popolnoma nedostopna. Od tod slavne besede Alfreda Einsteina: »Ni problem v tem da premalo razmišljamo, problem je v tem, da PREVEČ razmišljamo.«  Ko dosežemo, da naš um preneha neprestano brbotati, se sprosti  neverjetna kreativna in zdravilna energija.

» Na začetek poglavja