Delavnice

• Temeljni principi zdravja po Ajurvedi
 Določanje energijske konstitucije človeka po Ajurvedi
 Prehrana in energija okusov po Ajurvedi
 Razstrupljanje po Ayurvedi
  JOGA za Razstrupljanje
Hujšanje in vitalnost po Ajurvedi
Zdravilna zelišča in Ajurveda
Optimalno delovanje in sproščenost
Priprava na zaključek šolskega leta

______________________________________________________________________________________

Temeljni principi zdravja po Ajurvedi oz. zdravje v kriznih časih

Ohranjanje zdravja je vdanašnjem času zahtevna naloga. Velikokrat odpravimo neko bolezensko stanje oz. ozdravimo bolezen, vendar zdravja ne znamo dolgoročno ohraniti. Zdravje ni samo odsotnost bolezni, zdravje je mnogo več: je vitalnost, moč, dobro počutje in psihična stabilnost.

Že naši predniki so rekli, da je lažje preprečiti, kot zdraviti. Kaj lahko storimo, ko se resnično odločimo za ZDRAVJE ?

Obstajajo temeljna načela za ohranjanje zdravja, ki so stara že tisoče let in še vedno delujejo. Lahko jih pričnemo upoštevati že danes. Pri tem nam pomaga Ajurveda s svojim celostnim pristopom do zdravja. 

» Preberite več …

Določanje energijske konstitucije posameznika po Ajurvedi

Vse bolj postaja očitno, da ne obstaja nič takega, kot je priporočena prehrana, vadba ali dnevna rutina, ki je za vse ljudi enaka.

Obstajajo temeljne razlike med posamezniki v potrebah po hrani, spanju, v zmožnostih učenja, analiziranja, odločanja, športnih zmožnostih, spominskih zmogljivostih… Zakaj? Vsakdo izmed nas je unikatna kombinacija treh fluidov-doš: Vate, Pite in Kaphe. Te doše imajo različne lastnosti, ki se odražajo pri vsakem posamezniku.

Kombinacija doš oblikuje našo energijsko konstitucijo oz. profil posameznika.  Če poznamo svoj energijski profil, lahko zase izberemo ustrezno hrano, primerno vadbo in dnevno rutino, ki nas bo uravnotežala.

» Preberite več …

Prehrana in energija okusov po Ajurvedi

Vse bolj  ugotavljamo, da je hrana eden najpomembnejših dejavnikov v našem življenju. Ravno zato, ker se hranimo večkrat na dan, ima hrana izjemno velik vpliv na naše zdravje in notranje ravnovesje. In kako različna hrana vpliva na nas? Osnovna informacija o hrani je po Ajurvedi vsebovana v njenem okusu. Zaradi tega so principi Ajurvede o ohranjanju zdravja tako preprosti za uporabo.

Principi Ajurvede so enostavni, zelo življenjski, usmerjeni na prostor, v katerem živimo, in letne čase. Kot radi rečemo – lokalno in sezonsko. Zato je delavnica zelo praktično usmerjena, udeleženci pridobijo znanje o energijsko ustrezni hrani za svoj tip konstitucije. Te informacije lahko uporabijo takoj.

» Preberite več …

Razstrupljanje po Ayurvedi

detox

Kako z naravnimi postopki in zelišči  razstrupiti  organizem? Osnova pridobivanja in zagotavljanja zdravja je razstrupitev organizma. S sodobnim načinom prehranjevanja, gibanja in stresnih obremenitev nenehno povečujemo stopnjo zakisanosti oz. zastrupljenosti organizma.

Na delavnici bomo spoznali: enostavne postopke čiščenja organizma zelišča, ki nam pri tem pomagajo.

Vsi  postopki in zelišča, ki procese čiščenja podpirajo, temeljijo na tisočletnih izkušnjah ajurvedske medicine. Spoznali bomo tudi, kako se postopki in zelišča pri razstrupljanju razlikujejo glede na energijsko konstitucijo posameznika.

Joga za razstrupljanje

JOGA ZA RAZSTRUPLJANJE je enkraten sistem izbranih DINAMIČNIH vaj iz krija joge za globinsko čiščenje telesa in uma. Ko izvajamo vaje in vmes kratke sprostitve, se telo pospešeno čisti, ker so izbrane na način in po zaporedju, ki omogoča čiščenje limfe in strupov, ki so se v telesu nabirali dolgo časa. Obenem se z načinom dihanja globinsko čisti jeza in vsa ostala negativna čustva in bolečine, ki jih imamo globoko v podzavesti.

Vadba traja 1 uro, na koncu sledi 15 minut sproščanja.

 

Hujšanje in vitalnost po Ajurvedi

Vitalnost in psihična moč sta danes tako željeni stanji, ki sta ravno zaradi tempa življenja in naši stalni izpostavljenosti stresu tako težko dosegljivi. A le kdo si ju ne želi? Kaj lahko naredimo, da ju pridobimo in ohranimo dolgoročno?

Naše telo ima svojo inteligenco. Če mu znamo prisluhniti, nam vedno pove, kaj potrebujemo. Velikokrat postanemo pozorni na to šele, ko že zbolimo. A telo nam sporoča svoje nestrinjanje z našim početjem že dosti prej. Kaj nam sporoča povečana telesna teža? Povečana telesna teža kaže na neravnovesje v določeni energiji človeka.

Želite uravnati telesno težo in si hkrati zagotoviti zdravje, vitalnost in psihično stabilnost?

» Preberite več …

Zdravilna zelišča in Ajurveda

MOČ ZDRAVILNIH ZELIŠČ za ohranjanje in zagotavljanje zdravja je ogromna, vendar samo, kadar spoštujemo določene pogoje. Pri jemanju zdravilnih zelišč je vedno potrebno upoštevati posameznikovo energijsko konstitucijo oz. stanje doš v telesu.

Na delavnici boste spoznali nekaj najbolj znanih ajurvedskih zdravilnih zelišč:

za čiščenje jeter in krvi, za podporo imunskemu sistemu ter za sproščanje živčnega sistema.

 

Optimalno delovanje in sproščenost

Kako doseči sprostitev in optimalno delovanje v stresnih pogojih sodobnega sveta? Ko naša dejanja  izvirajo iz notranje umirjenosti, so smiselna in pravilna, v nasprotnem primeru pa vodijo v nezadovoljstvo in neučinkovitost. Preveč aktiven um torej ovira človekovo optimalno delovanje. Od tod slavne besede Alberta Einsteina: »Ni problem v tem, da premalo razmišljamo. Problem je v tem, da PREVEČ razmišljamo.«  Ko dosežemo, da naš um preneha neprestano delovati, se sprosti  neverjetna kreativna in zdravilna energija, ki omogoča optimalno delovanje.

V seriji 10 srečanj bomo spoznavali tehnike umirjanja nekontroliranega delovanja našega uma. Vsak posameznik je drugačen in si bo lahko izbral tehniko, ki mu najbolj ustreza.

» Preberite več …

Priprava na uspešen zaključek šolskega leta

Potrebujete pomoč, da bi uspešno zaključili šolsko leto, opravili izpite, izbrali pravi študij oz. nadaljevanje šolanja?

S pomočjo tehnik za umsko/mentalno sprostitev lahko izboljšamo svoje potenciale na različnih področjih. Zagotovimo lahko:

  • HITRO UČENJE,
  • DOBRO KONCENTRACIJO,
  • LAŽJE PREMAGOVANJE STRESA,
  • KVALITETEN POČITEK,
  • POZITIVNO SAMOPODOBO.