Kratek opis:

Beseda ajurveda pomeni »veda o življenju in dolgoživosti« in je najstarejši zdravilski sistem na svetu, ki ga odlikujejo izkušnje stare 5000 let. Temelj zdravja po ajurvedi je energijsko uravnotežanje na podlagi poznavanja posameznikove unikatne energijske konstitucije oz. energijskega profila. Poudarek male šole je na prenašanju starodavnega znanja v vsakdanje življenje – slogan male šole ajurvede je »ZNANJE  in DELOVANJE«. 

Daljši opis:

AJURVEDA- znanost o življenju

Mala šola ajurvede je zasnovana na najstarejšem zdravilskem sistemu na svetu. Vse izkušnje stare 5000 let  (znanje) se bomo naučili prenašati v vsakdanje življenje (delovanje). S tem se bomo približali znanemu izreku velikega ajurvedskega modreca in zdravnika Charaka, ki je izjavil:

»Znanje pacienta je pomembnejše od znanja zdravnika. Uspešen ajurvedski zdravnik ni tisti, ki ozdravi  večino pacientov, pač pa zdravnik, ki nauči paciente, da se sami ozdravijo.«

 

1. Ajurveda je »veda o življenju in dolgoživosti« in ima izkušnje stare 5000 let.
2. Po Ajurvedi je vsak posameznik unikatna zmes treh energij – doš.
3. Če so te energije v ravnotežju je človek zdrav, vitalen in radosten.
4. Energijski profil vsakega človeka ja možno spoznati.
5. S pravilno prehrano (vrsta in priprava), dnevno rutino, uporabo zdravilnih zelišč  in primerno vadbo je možno uravnotežiti posameznikovo energijo. Več v članku Zakaj Ajurveda?

Principi delovanja v telesu-DOŠE

Srečanja v Mali šoli potekajo 2x mesečno po 3 šolske ure in so organizirana kot:
• multimedijske delavnice:  Power Point prezentacije, glasba za sproščanje
• kvizi-preverjanje in utrjevanja znanja
• kratke vaje sproščanja, spoznavanje manter, dihalne vaje, masaže marma con

CILJ naših srečanj skozi celo leto je: pridobiti osnovna znanja za pridobivanje in ohranjanje zdravja kot jih uči najstarejši zdravilski sistem na svetu: ajurveda.  Preprosto je potrebno vedeti, katere stvari nam v življenju podpirajo ravnovesje in katere rušijo (na področju hrane, vonjav, barv, gibanja, spanja, dnevne rutine, zelišč itd….).

Program bo potekal po sledečem zaporedju:
1. Poznavanje lastnosti doš
2. Ugotovitev konstitucije posameznika
3. Poznavanje lastnosti posameznika
4. Poznavanje vzrokov poslabšanja posameznih doš
5. Poznavanje simptomov neravnotežja posameznih doš (diagnostika)
6. Uravnotežitev doš – spontano zdravljenje

Za vsako od srečanj sem  pripravila pisno  gradivo, po katerem udeleženci  lahko obnavljajo svoje znanje doma.

Ajurveda za zdravje

Ajurveda v vsakdanjem življenju

Sklop predavanj ZDRAVJE in Ajurveda (12 srečanj, poteka 6 mesecev)
• Mladinski Center Jesenice, Kejžarjeva 22, vsak 1. in 3. torek  v mesecu  od 16:30 do 18:45, uvodno predavanje 26.sept. ob 18:30
• Biotehniški Center Naklo v Strahinju, vsak 1. in 3. četrtek v mesecu  od 16:30 do 18:45, uvodno predavanje 28.sept. ob 17:30

Cena:
1. Cena celotne šole na lokaciji Jesenice, 12 srečanj, vključujoč gradivo, je na posameznika 300 EUR, plačljivo v treh obrokih po 100 EUR.
2. Cena celotne šole na lokaciji Biotehniški Center v Strahinju, 12 srečanj, vključujoč gradivo, je na posameznika 360 EUR, plačljivo v treh obrokih po 120 EUR (cena je na tej lokaciji višja zaradi višje najemnine prostorov in organizacijskih stroškov).

Ostali pogoji:
Minimalno število udeležencev: 10
Maksimalno število udeležencev: 20


O izvajalki:

Andreja Koprivec, izvajalka programov,  je ajurvedska svetovalka in učiteljica Hatha joge ter sprostitvenih tehnik. Študij ajurvede na 1. in 2.stopnji je končala pri dr.Biljani Dušič v Ljubljani. Za učiteljico Hatha joge je pridobila diplomo v Sadhana joga studiu pod vodstvom Sneže Vidovič. Tehnike sproščanja in meditacije se je učila na Jogijskih tečajih, na TM seminarju (transcedentalna meditacija po Maharišiju), ter osebno od Ashraf Alija, ki poučuje razne tehnike meditacij (tudi dinamične) v Indiji. Znanje meditacije  je nadgrajevala na meditacijskih umikih budistične tradicije umirjanja uma, pod vodstvom učitelja Roya Sutherwooda in še drugih učiteljev tibetanskega budizma. Udeležila se je šole MEDITACIJE pod vodstvom Jogi Manish Goyal-a, ki poučuje Jogo na Akademiji za Jogo v Indiji.

Svoje programe in vadbe ter svetovanja izvaja že od leta 2010. Že kar 7 let je prisotna v  Biotehniškem Centru Naklo v Strahinju, letos bo že 7 leto širila znanje na Univerzi za starejše. Obenem že nekaj let vodi vadbe Joge v povezavi z ajurvedo na Jesenicah in v Naklem. Izvaja  tudi osebna  ajurvedska svetovanja  in redno tedensko vodi meditacije.

Andreja deluje  v okviru Društva Prvi Korak.  
Dogodke objavlja na FB društva Prvi Korak ter FB Andreja Koprivec.

Bolj podrobne  informacije lahko dobite direktno pri Andreji:.
• tel: 040 888 028, andrejka.koprivec@gmail.com