V prejšnjem članku sem pisala o PRVEM koraku k spremembam, ki naj bi bile vedno postopne, da se telo lahko nanje privadi. Če se ne počutimo dobro,  je potrebno ugotoviti vzrok in v življenje uvajati spremembe. Na prvo mesto vedno postavimo čiščenje telesa in uma, preverimo, če je naš prebavni in presnovni ogenj ustrezen in uvedemo zdrave prehranjevalne navade. Sprememba življenjskega sloga mora biti celostna in postopna ter usklajena s trenutno sposobnostjo organizma. Obenem je potrebno upoštevati energijske lastnosti organizma, življenjsko obdobje in letni čas, v katerem se trenutno nahajamo. Če želite prebrati, kaj je najpomembneje pomladi (o tem sem pisala lani), si oglejte članke na FB profilu Društva Prvi Korak ali na spletni strani www.prvikorak.si (zavihek članki).

V današnjem prispevku sem se namenila pisati o MIRU. O miru v svetu in v nas samih. In o tem, da bomo imeli na svetu vojne toliko časa, dokler jih bomo imeli v sebi. Človek, ki je notranje miren se nikoli ne bo spopadel z drugim človekom, ga poniževal, obtoževal ali mu kakorkoli škodoval. To smo vsi že izkusili v vsakodnevnem življenju. Kadar smo bili mirni v sebi, nas nič ni moglo vreči iz tira. Ostali smo ljubeči in potrpežljivi, tudi če smo se znašli v neugodnih okoliščinah. Kadar pa je bil nemir v nas samih, smo eksplodirali za vsako malenkost. Vibracija notranjega spopada se izraža tudi navzven. To so ugotovitve sodobne kvantne fizike in ne le starih mistikov. Vsi nam skušajo razložiti, da notranjega miru nikoli ne bomo dosegli tako, da bomo na zunaj poskušali ustvariti mirne okoliščine, saj jih enostavno nismo zmožni nadzorovati. Lahko pa vplivamo na svoj notranji mir in s tem prispevamo, da se bo ta ustvaril tudi na zunanji, materialni ravni ali kakor pravi Gregg Braden: «Vsaka misel v človeškem umu oddaja elektromagnetne valove in fizični svet, kot ga poznamo danes, prav tako tvorita ti dve polji energij: električno in magnetično, torej elektromagnetno polje.« Iz tega sledi, da vsaka misel vpliva na fizični svet in ga soustvarja.

Torej je GLAVNI POGOJ za svet brez nasilja, spopadov in napetosti NOTRANJI MIR v vsakem izmed nas, kar je tudi glavno sporočilo pol urnega filma, ki si ga lahko ogledate na You Tube-u z naslovom »A message of hope_slo – Sporočilo upanja s slovenskimi podnapisi«. Ker bo MIR na svetu mogoč le, če bomo ustavili naše notranje konflikte, je pametno, da s tem pričnemo ČIM PREJ in V ČIM VEČJEM ŠTEVILU.

Zakaj pišem o tem ravno sedaj?  Razlog za takojšnje in čim bolj množično delovanje je napoved astrologov za letošnji april: »V začetku aprila (8. 4. 2014) bo ognjeni planet Mars (bog vojne) najbliže Zemlji. Njegova bližina je znamenje in napoved ognjevitega obdobja. Poleg vsega bomo imeli 15. aprila popolni Lunin mrk, 13. aprila pa bo temnejši vladar prve polovice leta, Rahu, začel vplivati slabo.«  Sledilo bo težko, ognjeno obdobje, ko se bodo v nas samih in svetu okrepile vibracije konfliktov, napetosti in nesoglasij. Kakor pravi Adrian Predrag Kezele, «ta čas ne bo primeren za velike odločitve, najbolje se bo vzdržati ukrepanja, se obrniti vase, čakati in meditirati. APRIL bo tako idealen za duhovne dejavnosti.«

Naše društvo Prvi Korak se bo pridružilo množici meditantov iz duhovnih šol po celem svetu, ki se zavedajo nevarnosti tega obdobja in skušajo z okrepitvijo vibracije MIRU  v nas samih ustvariti protiutež konfliktom, nesoglasjem in napetostim, ki trenutno vladajo na Zemlji in bodo po napovedih astrologov dosegle svoj vrhunec v mesecu APRILU tega leta.

Zaradi tega vas vabimo, da se nam pridružite na naših dogodkih v APRILU. Termini: 5., 12., 19. ter 25. APRIL od 19:00 do 20:00. Kje? V Mladinskem Centru Jesenice(MCJ), Kejžarjeva 22 (vhod iz parkirišča). Ker je parkirišče omejeno, vas prosimo, da parkirate kje v bližini. 

 V vseh terminih bomo na kratko predstavili meditacijske pristope in njihov pomen za  razvoj družbe in posameznika.  Potem bomo nadaljevali s praktično izvedbo zvočnih vibracijskih tehnik, ki vzpostavljajo NOTRANJI MIR. Prvi termin je rezerviran za mlade do 30 let, ostali termini so odprti za vse udeležence. Toplo vabljeni! Dogodki so brezplačni.